Leica Ultravid 8x32 'Edition Zagato'

Ultravid-32-HD-Plus-Zagato-01A wetzlari Leica Camera AG az olasz Zagato tervező központtal karöltve egy különleges, limitált Leica Ultravid 8x32 ‘Edition Zagato’ szériát mutat be. A Leica Ultravid 8x32 ‘Edition Zagato’ a két cég hagyományos értékeit – prémium minőség, szakértelem és tradíció – egyesíti az egyedi formavilággal és a legmodernebb technológiákkal.

 

Az ‘Edition Zagato’ tubusa alumíniumból készül; a frontlencsék két vörös eloxált gyűrűje ‘Zagato’ feliratot visel. Kifinomult eljárással több száz apró minta kerül az alumínium tubus felületére, ezzel az új Leica binokulár korábban nem látott stílusos formát és egyedi tapintást nyújt.A Leica Ultravid 8x32 ‘Edition Zagato’ szigorúan limitált, 1000 darabos mennyiségben áll rendelkezésre a világpiac számára. A korlátozott számú távcsövekhez Zagato formatervezésű tok és jól harmonizáló, olasz, valódi bőr hordszíj és csuklópánt is tartozik. A Leica Ultravid 8x32 ‘Edition Zagato’ távcsövek 2015 szeptemberétől kaphatók a kijelölt Leica szaküzletekben.

 

Ultravid 32 HD-Plus Zagato 08A Zagato céget Ugo Zagato alapította Milánóban 1919-ben. Ugo Zagato arról híres, hogy a járműiparban ő alkalmazott először a repülőgépgyártásnál használt súlycsökkentő technológiákat az autók karosszériáinak áramvonalasabb kialakításához. Ezzel a Zagato már a kezdetektől fogva a világ leghíresebb autóversenyeinek ikonszerű részesévé vált, és manapság is a klasszikus, könnyű, aerodinamikus, sportos stílusú, versenyautó gyűjtemények vezető nemzetközi márkája.

 

A változatlanul Milánóban működő Zagato Atelier and Total Design Center továbbra is különleges, limitált szériás, gyűjteményekbe szánt autók tervezésével foglakozik. Az év elején a cég a Concorso d’Eleganza Villa d’Este rendezvényen mutatta be a nagyközönségnek a Maserati motoros Zagato Mostro autót. A Mostro a legendás, egyedi, 1957-es Maserati 450 S Zagato „óriásnak”, a gyűjtemények egyik legkedveltebb autójának tiszteleg.

 

A Leica Sport Optics és a Zagato 2015. szeptember 6-án Franciaországban, a Chantilly Concours d’Elegance rendezvényen mutatja be első alkalommal a Leica Ultravid 8x32 ‘Edition Zagato’ távcsövet.

 

 

 

Technikai adatok

Kiegészítők