Leica Ultravid 8 x 42 HD

ULTRAVID-HD-2-RESISTANT-BY-NATURE_teaser-307x205Univerzális eszköz, optikai teljesítménye lehetővé teszi, hogy nappal és éjszaka is társa legyen. Az optikai minőség ezen szintjén a 42 mm-es frontlencse híd a nappali és a szürkületi használhatóság terén, a 8x-os nagyítás különös erénye pedig a széles látómező. Kompakt mérete, könnyített váza révén egy hosszabb túrán is szinte észrevehetetlen. 

 

Jellemzője a kiváló színhűség, a tűéles és kontrasztos kép. Érintése kellemes, szinte együtt él használójával. A Leica volt az első gyártó, mely a távcső vázát magnézium-titán ötvözettel oldotta meg.  A Leica az Utravid HD sorozattal olyan keresőtávcsövet alkotott, amely fluoridos lencsetagot kapott.

 

 

ULTRAVID-HD-3-AQUADURA-COATING_teaser-307x205A 42 milliméteres Ultravid távcsövek az új HD típusok valamennyi tulajdonságával rendelkeznek, például a Leica AquaDuraTM bevonattal. A Leica Ultravid HD ergonomikus tervezésének kiemelkedő jellemzője: az 50 és 42 milliméteres típusoknál hátul egyedileg kialakított rész segíti, hogy a távcső csúszásmentesen illeszkedjen kezünkbe. A nagy, középen lévő élességállító szerkezet nyugodt, természetes használatot biztosít.

Technikai adatok
Nagyítás, x8
Frontlencse átmérő:42mm
Kilépő pupilla:5,2mm
Betekintési távolság:15,5mm
Legkisebb fókusztávolság:3m
Elméleti szürkületi érték:18,3
Látómező 1000 méteren:130m
Látószög:7,4°
Dioptria kompenzáció (dpt):+/- 4
Szemüveggel használható:igen
Állítható (visszatolható) szemkagyló:igen
Élességállítás:központi élességállítás, belső fókuszálás
Prizmarendszer:tetőél (roof) P40 fáziskorrekciós bevonattal és High Lux System HLS™
BevonatokHDC™ minden optikai felületen, AquaDura™
Vízállóság:5 méterig
Váz anyaga:magnézium ötvözet
Gáztöltés:nitrogén
Méretek (HxSzxM) mm121x142x67mm
Súly:0,79kg
Gyári tartozékok:neoprén nyakpánt, lencse védő kupakok
Garancia:10 év

Kiegészítők