Leica TL2

A gyors, könnyű és rugalmas használhatóság tekintetében, a megjelenése óta folyamatosan fejlesztett Leica TL-rendszeren nyugvó új Leica TL2 kamera valamennyi, még tökéletesebb jellemzővel bír, valamint további újdonságokkal és újszerű tervezési szempontokkal az innovatív kamera koncepciót új generációhoz tartozóvá teszi. A Leica TL2 különleges ismérve a kompakt váz teljesen szokatlan kialakítása. A Leica üzemeiben valamennyi kamera váz nagy gondossággal, egyetlen alumínium tömbből készül. A prémium minőségű anyagok, továbbá a kiválóan tervezett és irányított gyártási eljárásaik egyedülállók a fényképezőgép-gyártás történetében, mindez hibátlan küllemet, kezelést és tartósságot nyújt a Leica TL2-nek.

Ragyogó fotó és video felvételek
A Leica TL2 egy újólag kifejlesztett, 24 millió képpontos, APS-C formátumú CMOS képérzékelővel és egy ugyancsak új, Maestro II szériás nagyteljesítményű képfeldolgozó processzorral rendelkezik, amely kiváló képminőséget, meggyőző dinamikus tartományt, nagyszerű kontrasztot és színvisszaadást, továbbá kivételes élességet és a legfinomabb részleteket biztosítja. A Leica TL2 nem csak a fotó, hanem a videó felvételek teljesítményével is lenyűgöző. A kamera különféle videó felvételi üzemmódjaival, mint például: 4K (3840 x 2160p - 30 fps), full HD (1920 x 1080p - 60 fps), HD (1280 x 720p - 60 fps vagy lassított felvétel [SLOMO] - 120 fps) semmi további kívánni valót nem hagy.

Achtung-scharf_teaser-1316x878_1Gyors és szinte hangtalan
A Leica TL2 egyik legfontosabb jellemzője az autofókusz rendkívül nagymértékben javított sebessége és pontossága. Például: a fényképezőgép körülbelül csupán 165 milliszekundum alatt állítja be a képélességet (CIPA sztenderd, Leica sztenderd zoom objektív nagy látószögű állásban), a korábbi típusnál háromszor gyorsabban fókuszál. Az új Leica Maestro II szériás képfeldolgozó processzor nem csak a gyorsabb autofókusznál játszik fontos szerepet, hanem a jelentősen gyorsabb készenléti időnél is. Másik új fejlesztés egy olyan elektronikusan vezérelt zárszerkezet, amely hangtalan felvételek elkészítését teszi lehetővé 1/40.000 másodperc záridőig, 7-től 20 kép/másodperces sorozatfelvétel üzemmóddal.

 

 

 

Vezetések és vezeték nélküli csatlakozás
A Leica TL2 beépített Wi-Fi moduljának és a mobil hotspot funkciónak köszönhetően a fotó és videó felvételek bárhonnan vezeték nélkül kényelmesen továbbíthatók okostelefonra, tablet gépre, számítógépre; megoszthatók e-maillel, a Facebookon, Instagramon vagy más közösségi médián. Az adatok a kamera HDMI és USB 3.0 csatlakozásán keresztül villámgyorsan továbbíthatók. A Leica TL2 USB csatlakozása lehetővé teszi a gépben lévő akkumulátor töltését (akkumulátor töltő nélkül) például laptopról vagy külső energia tároló egységről.

Az iOS és Android készülékekhez elérhető Leica TL-App alkalmazással az okostelefonok vagy tabletek elektronikus keresővé válnak, és az expozícióhoz szükséges beállításokhoz, például a zársebességhez és a fényrekeszhez távvezérlést tesznek lehetővé. A TL-App megkönnyíti a szokatlan szögből, önkioldóval vagy hosszabb záridővel készülő fotó és videó felvételezést.

 


Moving-Pictures_large

Modern, intuitív és sokoldalú
Az adott funkciók szerint csoportosított beállításokkal a Leica TL2 menü rendszere most világosabb és logikusabb elrendezésű, a fényképezőgép kezelését a korábbinál könnyebbé és ösztönösebbé teszi. A MyCamera menüvel a felhasználói felület még jobban személyre szabható a fotósok preferenciáihoz és különleges igényeihez. Ez azt jelenti, hogy a fotósok mindig gyorsan elérik az összes gyakran használt funkciót és előzetes beállítást. A jelentősen javított reakcióidőnek és az érintőképernyő nyolcszor gyorsabb válaszidejének köszönhetően a kamera kezelése most még hatékonyabb és ösztönösebb. Mindezek középpontjában a fényerős és jól látható, 3,7” LCD érintőképernyős kijelző áll, amellyel a képet megbízhatóan és kényelmesen állíthatjuk be a felvétel előtt és után. A többi beállítást négy, ergonomikusan elhelyezett, intuitív módon használható vezérlő elem szolgálja. Mindezekkel teljes mértékben a kép komponálására összpontosíthatunk zavaró körülmények nélkül.

 

Kategóriája legjobbja
A Leica TL-rendszer széles objektív választéka valamennyi fotótémához ideális fókusztávolság tartományt nyújt. A rendszer jelenleg hat, három prémium és három zoom objektívből áll valamennyi fotós szituáció igényeit kielégítve. A két, fényerős prémium, a Leica Summicron-TL 23 mm f/2 ASPH. és a Summilux-TL 35 mm f/1.4 ASPH. klasszikus fotóriport objektívek, amelyeket az APO-Macro-Elmarit-TL 60 mm f/2.8 ASPH. ideálisan egészít ki részletgazdag közeli felvételekhez. A három kompakt zoom objektív, a Leica Super-Vario-Elmar-TL 11–23 mm f/3.5–4.5 ASPH., a Vario-Elmar-TL 18–56 mm f/3.5–5.6 ASPH. és az APO-Vario-Elmar-TL 55–135 mm f/3.5–4.5 ASPH. a 35 milliméteres formátumhoz viszonyítva teljesen lefedi a 17 és 200 milliméter közötti tartományt képszéltől képszélig kontrasztgazdag rajzolattal.

Valamennyi Leica TL objektív képminősége kivételes teljesítményű a teljes fókuszálási tartományban, a közeli beállításoktól egészen a végtelenig Leica-szerű felvételeket nyújtanak egyedi bokeh-rajzolattal. A németországi Wetzlarban dolgozó optikai fejlesztőmérnökök által tervezett objektívek a Leica optikai termékekre jellemző, kivételes képminőségével rendelkeznek. A precíz optikai és mechanikai tervezés és kivitelezés szakértelme, a gyártás során felhasznált legjobb minőségű anyagok alkalmazása egyenletes minőséget és megbízható használatot biztosítanak.


in_out_960-x-640_RGB_teaser-1316x878Folyamatos igénybevétel rendszerek közötti kompatibilitással
A Leica TL és SL kamerák L-bajonett csatlakozásával az SL-objektívek adapter nélkül használhatók a Leica TL2 fényképezőgéppel is. Ezzel a Leica megint hitet tett alapelve mellett, a rendszerek közötti kompatibilitás és folyamatos igénybevétel érdekében, amely most az egységre törekvő termékkialakításban is megnyilvánul. Adapterek kaphatók ahhoz, hogy a Leica M és R objektíveket a TL-kamerákon is használhassuk. A Leica M-adapter fekete és ezüst színben kapható.


 

 

 

 

 

 

Új forma két színváltozatban
A Leica TL2 bevezetésével kezdve két különféle színben kapható. Elődjéhez képest mind az ezüst, mind a fekete változat kialakítása kissé változott. Ezen kívül a váz tompított élei nem csak stílusos látványt, hanem kellemes felhasználói élményt is jelentenek.

A kamera funkcionális kiegészítői, mint például a prémium minőségű nappa bőr védőtok, amely az akkumulátor töltésekor is a gépen maradhat, és a színekhez illesztett, kő-szürke, fekete, vörös, sárga és cement színű hordszíjak a TL-rendszer ideális darabjai.

Technikai adatok

Kiegészítők