Leica TL

 

A Leica az AUDI formatervezőivel együttműködve visszaidézte és újrateremtette a tipikus Leica formanyelvet. A Leica T időtlen és letisztult kialakítása megőrzi a Leica termékekre jellemző összetéveszthetetlen ismérveket, az egyszerű vonalvezetést, a finom felületeket és a formai minimalizmust. A kamera egyik kiváló jellemzője a kompakt és igen tartós váz, amelyet újszerű és kivételesen pontos műszaki eljárással egyetlen alumínium tömbből gyártanak a Leica üzemében. A prémium minőségű anyagok sajátosan kifinomult feldolgozása egészen különleges a kameragyártás területén, ezzel a Leica T összetéveszthetetlen külsőt és megbízhatóságot nyer. A gép súlya és az újólag kifejlesztett működési koncepciója hozzájárul a kamera felhasználóbarát kezeléséhez, ezek a jellemzők összehasonlíthatatlan fotográfiai élményt jelentenek.
Leica-t-8

A Leica T-Rendszer bevezetésekor először két objektív kapható. A Leica Vario-Elmar-T 18–56 mm f/3.5–5.6 ASPH. a különféle perspektívákkal és gyújtótávolságokkal végzett kreatív kísérletezésekhez ideális. Ez a sztenderd zoom objektív kivételes rugalmasságot biztosít minden helyzetben, például a nagy teret átfogó tájképekhez, dokumentarista fotókhoz, portrékhoz. A teljes formátumnál 35 milliméternek megfelelő gyújtótávolságú, fényerős és kompakt Leica Summicron-T 23mm f/2 ASPH. objektív  klasszikus Leica látószöge elsősorban riportszerű fotózáshoz való. A Super-Vario-Elmar-T 11–23 mm f/3.5–4.5 ASPH. nagy látószögű zoom és a Vario-Elmar-T 55–135 mm f/3.5–4.5 ASPH. tele zoom objektívek a photokina 2014 szakvásár idejére várhatók. Valamennyi Leica T objektív a cég hírnevéhez méltó,  kivételes képminőséget nyújt.

leica-t-5Új, nagy teljesítményű processzor és szenzor biztosítják a kiváló képminőséget minden helyzetben. A Leica T nagy méretű, APS-C formátumú, 16,5 megapixeles (16,2 millió effektív  képpontos) CMOS képérzékelővel rendelkezik; méretének köszönhetően  teljesítménye és képalkotó jellemzői ideális megoldást jelentenek a Leica T kompakt kategóriájában. A szenzor ragyogó képet, kiváló kontrasztot ad a legkisebb részleteket visszaadó felbontással és természetes színvisszaadással még kedvezőtlen fényviszonyoknál is.

A kamera letisztult formájához hasonlóan a Leica T működésére a legalapvetőbb és a legfontosabb funkciókra való összpontosítás a jellemző. A koncepció lényege az érintőképernyő egyszerű és jól áttekinthető kialakítása. A felvétel elkészítésének és a képek megtekintésének számos művelete az érintőképernyőről egyszerűen érhető el. A többi beállítást négy, ergonomikusan elhelyezett, intuitív módon kezelhető vezérlő gombbal érhetjük el, így teljes mértékben, zavartalanul figyelhetünk a kép komponálására. A Leica T „MyCamera” menüjét ennél is nagyobb rugalmassággal vehetjük igénybe még spontán helyzetekben is. Ez a menü saját igényünk szerint konfigurálható és programozható. Ez azt jelenti, hogy mindig gyorsan állíthatjuk be a leggyakrabban használt üzemmódokat és az előre beállított funkciókat.

Leica-t-SYSTEM-USP-TOUCHSCREEN_teaser-307x205Soha nem lehetett Leica képet könnyebben készíteni. Nagyméretű érintőképernyő, négy haptikus vezérlővel. Logikusan megtervezett, intuitív és ergonomikusan kezelhető koncepció, a Leica T-nek nincs is másra szüksége. Soha nem volt egyszerűbb elsajátítani egy fényképezőgép használatát. Tervezésének köszönhetően a fényképezésre kell csak koncentrálni és az elkészült képekre.

A Leica T az első, beépített Wi-Fi modulos  Leica kamera. A fotók és videók vezeték nélkül továbbíthatók közvetlenül a kamerából okostelefonba, tabletre, számítógépre; megoszthatók e-mal-lel, a Facebook-on, vagy más közösségi oldalon. iOS eszközökhöz az ingyenes Leica T app már elérhető. Egészen egyedi a T app távvezérlő funkciója, amellyel a kamera vezeték nélkül összeköttetésbe hozható okostelefonunkkal, vagy tabletünkkel, így elektronikus keresőként használva azokat. Egyebek mellett a zársebesség és a fényrekesz  beállítható távvezérléssel is, valamint önkioldós és szokatlan szögből történő beállításra is van mód.

leica-t7A Leica T-Rendszer számos kiegészítővel is rendelkezik, amelyeket kifejezetten ehhez a termékcsaládhoz fejlesztettek ki úgy, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a kamerával. Ezek közé tartozik az elektronikus kereső beépített GPS funkciókkal. A kereső billenthető és elfordítható, különböző nézőpontból és különleges szögekből is elkészíthetjük felvételeinket. Az új Leica SF 26 vakuval bőséges lehetőségünk van mind a közvetlen, mind a derítő villanófényes felvételekre. A vaku reflektora különböző szögbe állítható. A készülék videó felvételekhez LED fényforrással is rendelkezik. Egy másik hasznos kiegészítő a Leica M-Adapter T, amellyel a Leica T vázra tehetők a Leica M objektívek. Az adapter az M objektívekhez csatlakozó, 6 érintkezős jelátviteli felülettel rendelkezik, amely támogatja a Leica T fénymérési, rekesz-prioritási és manuális üzemmódjait.

Leica-tA négy, divatos színű – sárgadinnye, narancs, fekete és fehér – kiegészítő és a prémium minőségű tokok és táskák bő kínálata – valamennyi AUDI Design tervezésű - töretlenül követik a Leica rendszer elgondolásait és jellemzőit. A különleges kiegészítők nagyszerűen használhatók egymással és közülük sok egyéni igény szerint is kombinálható.


A kemény műanyagból és rugalmas szilikonból készült Leica T-Snap tok jól védi a kamera elejét a karcoktól és az ütődéstől, egyedi formája és színe szemet vonzó, egyéni külsőt adnak T-Snap-nek, amelynek ideális kiegészítője a puha szilikonból gyártott T-Flap. Könnyen csatlakoztatható a T-Snap-hez, kiválóan védi a gép hátulját a kijelzővel és a vezérlő gombokat, amikor nem használjuk a Leica T kameránkat. A hord- és csuklószíj formája és színei tökéletesen illenek a modern T-Snap és T-Flap kiegészítőkhöz. Mindkettő a világon egyedülálló „Easy-Click” rendszerrel gyorsan rácsatolható a Leica T-re. A kamera letisztult formatervezése miatt nincs a gépen kiálló csatlakozófül. A hord- és csuklószíjak egységet képezve pillanatok alatt rátehetők a gépre. A Leica T kiegészítőihez tartozik egy bőr tok, egy bőr védőhuzat és egy szett-táska is.

leica-t-1

Leica-t-3A váz
A Leica T az első kamera, amely teljes egészében alumíniumból készül. Különleges Leica váz: a formatervezés, a minőség és a gyártás tekintetében teljesen egyedi. Látványa és tapintása csábítja érzékeinket. Az eloxált alumínium váz ezüst és fekete színű változatokban készül, matt felülete selymesen finom, fogása kényelmes. Súlyának és a részletekben is ergonomikus felületének köszönhetően a gép kényelmesen illeszkedik kezünkbe.

Kezelő eszközök
Négy alapvető kezelő eszközzel és egy érintőképernyővel vezérelhetjük és állíthatjuk be a kamerát. Minden mást elhagytunk, amely nélkül is biztosítható a tökéletes működés. Logikus, intuitív és ergonomikus.

Képminőség
Leica minőség a legapróbb részletekig. Mint minden Leica, a legjobb képet készíti.LEICA-T-DETAILS-ALLES-AUF-EINEN-CLICK-3_teaser-307x205

Autofókusz
Gyors, pontos, csendes.

Képérzékelő
Nagy méretű szenzor. Videó felvétel. Full-HD minőség.

Processzor
Gyors, intelligens, a legjobb teljesítmény egy gombnyomásra.

Memória
16 GB belső memória, SD-kártya csatlakozás.

Beépített Wi-Fi modul

Leica-t-SYSTEM-USP-T-APP_teaser-307x205Leica T-App


Töltsük le a „Leica-T” applikációt az iOS eszközünkre, majd hozzuk összeköttetésbe azt kameránkkal! Felvétel! Letöltés! Képek megosztása e-mailben, Facebook-on, vagy más közösségi oldalon! Nincs szükség iOS terminálra? Töltsük le képeinket vezeték nélküli LAN hálózaton az Android eszközünk Browser Gallery tárhelyére! Az applikáció távvezérlő funkciójával a kamera élőképét megjeleníthetjük és a kamerával exponálhatunk.

Technikai adatok
Objektív csatlakozás:Leica T bajonett érintkezőkkel az objektív és a kamera
jelátviteli csatlakozásához
Objektív rendszer:Leica T-Objektívek
Képérzékelő:CMOS szenzor, APS-C (23,6 x 15,7 mm) méretű, 16,5/16,3 millió képpont (teljes/effektív)), képarány: 3:2
Felbontás:JPEG: 4928 x 3264 (16 megapixel), 4272 x 2856
(12,2 megapixel), 3264 x 2160 (7 megapixel), 2144 x 1424 (3 megapixel), 1632 x 1080 (1,8 megapixel), DNG: 4944 x 3278 pixel
Fotó fájl formátumok / tömörítés:JPG Superfine, JPG Fine, DNG + JPG Superfine, DNG + JPG Fine (választható)
Videó fájl formátum:MP4
Videó felbontás / képsűrűség: 1920 x 1080 p, 30 fps, vagy 1280 x 720 p, 30 fps
Memória:16 GB belső memória; SD/SDHC/SDXC memória kártyák, multimédia kártyák
ISO tartomány:Automatikus, ISO 100-tól ISO 12500-ig
Fehéregyensúly:Automatikus, napfény, felhős, halogén, árnyékos, vaku, két manuális beállítás, manuális színhőmérséklet
Autofókusz rendszer:Kontraszt alapú
Autofókusz üzemmódok:Egypontos, többpontos, spot, arcfelismerés, érintőjelzésű (touch) AF
Expozíciós üzemmódok:Automatikus program, fényrekesz-prioritás, zársebesség-prioritás, manuális, jelenet üzemmódok: Teljesen automatikus, sport, portré, tájkép, éjszakai portré, hó/tengerpart, tűzijáték, gyertyafény, naplemente
Fénymérés módjai:Többmezős, középsúlyos, spot
Expozíciós kompenzáció:±3 fényérték (EV) 1/3 EV fokozatonként
Automatikus rekesz sorozatok:Három kép/sorozat legfeljebb ±3 fényrekesz (EV) lépésekkel, 1/3 EV fokozatonkénti beállítással
Zársebesség tartomány:30 másodperctől 1/4000 másodpercig
Sorozatfelvételek:Kb. 5 fps sebességgel 12 egymásutáni, a memória kártya teljesítményétől függő egyenletes időközönkénti felvétel
Vaku üzemmódok:Automatikus / automatikus vörösszem csökkentés, vörösszem csökkentés mindig, lassú szinkron
Vakufény expozíciós kompenzáció: Automatikus / automatikus vörösszem csökkentés, vörösszem csökkentés mindig, lassú szinkron
Vakuszinkron:1/180 másodpercnél
Beépített vaku kulcsszáma:ISO 100-nél: 4,5
Beépített vaku töltési ideje:Kb. 5 mp teljesen feltöltött akkumulátorral
Kijelző:3,7" TFT LCD, 1,3 millió pixel, 854x480 pixel színcsatornánként
Önkioldó:Választható: 2, vagy 12 mp késleltetés
WLAN:Megfelelőség: IEEE 802.11b/g/n sztenderd (sztenderd
WLAN protokoll), csatorna 1-11, titkosítás módja: WiFi kompatibilis WPA™ / WPA2™, elérés módja: hálózati működéssel
Áramellátás:Leica BP-DC13 lítium ion akkumulátor, feszültség: 7,4 V, kapacitás: 1040mAh (CIPA sztenderd szerint), kb. 400 kép, töltési idő (teljes kimerülés után): kb. 160 perc
Csatlakozások:Mikro USB port (2.0 nagy sebességű), Leica vaku interfész beépített csatlakozásokkal kiegészítőkhöz
USB porton keresztüli akkumulátor töltés lehetséges, max. 1 A áramerősséggel
Akkumulátor töltő:Leica BC-DC13, bemenet: AC 100-240V, 50/60Hz, önműködő kiválasztással,kimenet: 4V 0,65A, töltő súlya: kb. 90 g, mérete: kb. 96x68x28 mm
Váz:Leica váz masszív alumíniumból, két kivehető csatlakozó hordszíjhoz és egyéb kiegészítőkhöz
ISO vaku papucs közép- és üzemmód érintkezőkkel külső vakukhoz (pl. Leica SF 26), illetve a Leica Visoflex elektronikus keresőhöz
Állvány csatlakozó:A 1/4 DIN 4503 szabvány szerint (?" menet)
Méretek:134 x 69 x 33 mm
Súly:Kb. 384 g / 339 g (akkumulátorral / anélkül)
Termékcsomag tartalma:Kamera váz, hordszíj, 2 darab hordszíj csatlakozó, akkumulátor (Leica BP-DC13), akku töltő (Leica BC- DC13) 6 különféle hálózati vezetékkel , USB kábel
Szoftver:Adobe® Photoshop® Lightroom® (a kamera regisztrációja után ingyenesen letölthető), Leica T app for iOS® (távvezérléshez és fájl adatátvitelhez, Apple® App-Store®-ról ingyenesen letölthető)

Kiegészítők