Leica SL

mirrorless

A LEICA SL tükör nélküli rendszerkamera új normát szab a gyorsaság, a képminőség és a sokoldalúság terén

 

Wetzlar, 2015. október 20. A Leica SL rendszer a “Made in Germany” színvonalú profi fotózás új időszakának kezdetét indítja. A Leica SL tükör nélküli rendszerkamera különösen a kivételes Leica minőséggel elért innováció miatt meggyőző. A gép 24 megapixeles, Full-Frame CMOS szenzora és a hozzá tökéletesen illeszkedő többi tartozék a legjobb minőségű lencséktől kezdve az elektronikus keresőig egészen kivételes képalkotó teljesítményt garantálnak.

 

Leica SL_CU_1EyeRes kereső és érintőképernyő minden felvétel tökéletes beállításához és megtekintéséhez

 

Az elektronikus keresők közül a kifejezetten a Leica SL-hez készített az első, amely EyeRes technológiával rendelkezik. Az érzékelési időnél rövidebb megjelenítési késedelemmel, 4,4 millió képponttal és a középformátumú kamerákra emlékeztető nagyítással az elektronikus kereső teljesen új vizuális élményt és számos előnyt nyújt. A végső kép a kioldógomb lenyomása előtt látható a keresőben, ez bármely helyzetben optimális áttekintést ad a készítendő felvételről. Az EyeRes keresőt egyszerűen azzal kapcsoljuk be, hogy belenézünk. Továbbá, a Leica SL egy 2,95” méretű, egészen 170°-ig terjedő betekintési szögű hátsó kijelzővel is rendelkezik, amely a kép megbízható és hiteles megtekintését, valamint hatékony érintőképernyős menü navigációt biztosít.

 

 

Maestro II processzor a legnagyobb teljesítményhez

 

A nagy teljesítményű Maestro II processzor minden fotósnak garantálja, hogy még a leggyorsabban mozgó témát sem szalasztja el, és hogy a kamera minden beállításra, utasításra rögtön reagál. A 2 GB puffer memóriával együtt a processzor lehetővé teszi a teljes, 24 megapixel felbontásnál készülő, 11 kép/másodperc sebességű folyamatos fotó- és a 30 kép/másodperces 4K videó felvételeket. A felvételek SD memóriakártyára párhuzamosan JPEG és DNG fájlként menthetők a gyors UHS II szabványnak megfelelően. A Maestro II processzornak köszönhetően a Leica SL a jelenlegi legjobb teljesítményt éri el a professzionális fényképezőgépek kategóriájában, mindez kiemeli  kamera innovatív jellegét.

 

Leica SL Bayonet24 megapixeles CMOS szenzor a 35 mm teljes formátumnál nyújtott kivételes képminőségéhez

 

A 24 millió képpontos, Full-Frame CMOS képérzékelő meggyőző dinamikus tartományt, kiváló kontrasztot, kivételes élességet, a legnagyobb felbontóképességet és zajmentes felvételeket garantál szinte minden világítási környezetben. A zárszerkezet 30 és 1/8000 másodperc közötti időkkel működik. A szenzor legnagyobb teljesítményét a Leica SL objektívekkel éri el, különösen rossz fényviszonyok között készülő felvételeknél; használóját a fotózás légkörét idéző, legjobb minőségű képekkel kápráztatja el még a legnagyobb, ISO 50.000 fényérzékenységnél is. Mi több, a gépet optimalizálták a Leica M-objektívekkel történő használathoz is, azok minden funkciójával.

 

 

 

 

Az új mozisztár: profi videó mozi minőségű felbontással

 

A Leica SL sokkal több, mint egy profi fényképezőgép videó képrögzítéssel: mindennel felvértezett videó kameraként kielégíti még a legszigorúbb filmkészítők igényeit is. A 24 millió képpontos CMOS érzékelőnek és a nagy teljesítményű Maestro II processzornak köszönhetően a Leica SL 4K felbontású profi videók készítésére is alkalmas. A mozgóképek UHD felbontással 30 kép/másodperces, vagy Cine4K felbontással 24 kép/másodperces sebességgel is rögzíthetőek. Full HD-ban a Leica SL 120 kép/másodperces videókat vesz fel a képérzékelő teljes felületét igénybe véve.  Itt a kamera logikus és intuitív kezelési koncepciója világos megkülönböztetést tesz a fotó és videó képrögzítés között. Mihelyt a gép videó üzemmódban működik, a kijelző csak a videózáshoz szükséges információkat mutatja, mint például a képmező határát, képarányt, zebra funkciót, vagy a mikrofon hangerejét. Külön kapható audióadapterrel külső mikrofon is csatlakoztatható és a hangfelvétel a menü nélkül is szabályozható. A videójel 4:2:2, 10 bites formátumban, 4K felbontásban, HDMI 1.4 interfészen keresztül vezethető ki.

 

Alumínium váz a mindennapos fotózás mindig színvonalas teljesítményéhez

 

A Leica SL kifejlesztése már a kezdettől fogva összpontosított a rugalmasságra és a nagy teherbírásra. A váz erős alumíniumból, a vezérlő elemek precízen gyártott szigeteléssel készülnek. Az objektívek a por, a nedvesség és a vízcseppek ellen hatásos védelemmel rendelkeznek, így az érzékeny belső mechanizmus és az elektronikus részek kiválóan védettek. Emellett ultrahangos szenzortisztító funkció távolítja el a port és a szennyeződést a képérzékelőről. Üveg fedi a hátsó kijelzőt, amely különösen karcálló és tükröződés gátló bevonattal rendelkezik. Mindezek a jellemzők a kamerát ideális eszközzé teszik ahhoz a viszontagságos igénybevételhez, amellyel a profi fotósok naponta szembesülnek. A klasszikus és a használatközpontú tervezés, valamint a visszafogott forma közötti kiegyensúlyozott összjátékkal a Leica SL újabb példája a Leica mérnöki művészetének.

 

Objektívek új generációja a kiváló képminőséghez

 

A kimagasló képminőség és a jelenlegi leggyorsabb autofókusz kombinációja a Leica SL fényképezőgép használatát teljesen új élménnyé teszi, és a fotósok számára a 35 mm formátumnál még nem látott kiváló minőségű felvételeket nyújtja. A Leica elvekhez hűen, a kifejezetten a Leica SL-hez gyártott objektívek a legjobb mechanikai és optikai precizitással tűnnek ki. A széles fókusz és fényerő tartománnyal rendelkező Leica Vario-Elmarit-SL 24–90 mm f/2.8–4 ASPH. a Leica SL rendszer ideális sztenderd zoom objektívje, amelynek fókusz tartományát pontosan követi a fényerős Leica APO-Vario-Elmarit-SL 90–280 mm f/2.8–4. A jelenlegi objektív kínálat része a Leica Summilux-SL 50 mm f/1.4 ASPH. amely, kategóriájának új mércéje. Mi több, a Leica SL-rendszer kivételes kompatibilitása szinte minden korábban készített Leica objektív használatát is lehetővé teszi. Például az összes Leica T objektív adapter nélkül használható. Megfelelő adapterrel a Leica S, M és R, illetve a Leica Cine (Summicron-C, Summilux-C) objektívek, továbbá más gyártók objektívjei is csatlakoztathatóak a Leica SL fényképezőgéphez.

 

Elérhetőség:

 

A Leica SL (Type 601) kamera váz és a Leica Vario-Elmarit-SL 24–90 mm f/2.8–4 ASPH. zoom objektív 2015. november 16-tól kapható. További Leica SL objektívek később várhatók.

Technikai adatok
Termék megnevzéseLEICA SL (Typ 601)
Képérzékelő típus24 millió képpontos CMOS szenzor (24 x 36 mm)
Felbontásteljes formátumnál (24 MP): 6000 x 4000 képpont, APS-C (10 MP): 3936 x 2624 képpont
Fényszűrő:IR-szűrő, Lowpass szűrő nincs
ISO fényérzékenység:ISO 50 – ISO 50000
Képérzékelő tisztítás:van
Processzor Típus:Leica Maestro II széria
Belső RAM:2 GB, kapacitás: 33 DNG vagy 30 JPEG és DNG felvétel
Fotó képadatok*
Fotó Fájlformátumok:JPEG, DNG
Színmélység:14 bit (DNG), 8 bit (JPEG)
JPEG:Adobe RGB, ECI RGB, sRGB színterek
Videó képadatok*
Fájlformátumok:MP4, MOV
Felbontás:4K (4096 x 2160) - 24 fps (kép/másodperc); 4K (3840 x 2160) - 25 és 30 fps; 1080 - 24, 25, 30, 50, 60, 100 és 120 fps; 720 - 24, 25, 30, 50, 60, 100 és 120 fps
Bitmélység:8 bit (felvételi); 10 bit (HDMI, nem felvételi)
Szín mintavétel:4:2:2/10 bit (csak HDMI); 4:2:0/8 bit (felvétel SD memóriakártyával)
Videó:V-Log L gamma választhatóan
Audió:manuális/automatikus; sztereó mikrofon, 48 kHz, 16 bit; szélzajmentesítés
Audió kimenet audió adapterrel:audió bemenet (3.5 mm jack), audió kimenet (3.5 mm jack)
Videó felvétel hossza és kapacitása:legfeljebb 29 perc, maximum 4 GB
Elektronikus kereső*
Felbontás:SXAG, 4,4 millió képpont
Méret:0.66"
Betekintési távolság:20 mm
Látószög:37°
Nagyítás:0,8x (50 mm objektívvel végtelennél, ?1 dioptriánál)
Keresőkép aránya:A keresőkép felülete 100 %-ban illeszkedik a felvételi képmezőhöz.
Dioptria korrekció:?4 és +2 dioptria között
Szemérzékelés:igen
Élőkép:üzemmódok: a videó és a fotó élőképek eltérő módon jelennek meg; képfrekvencia: legfeljebb 60 fps; expozíció szimuláció igénybe vehető
Egyéb adatok:élességi terület jelölés, hisztogram, kivágás/zebra, szint, rács megjelenítés (3 x 3, 6 x 4), képarányok: (1.33:1; 1.66:1; 1.78:1; 1.85:1; 2.35:1; 2.4:1), biztonsági képfelület: (80 %; 90 %; 92.5 %; 95 %)
Memória tárolás:1 db SD nyílás (UHS II) 100 MB/s maximális írási sebességgel, 2 db SD nyílás (UHS I) 30 MB/s maximális írási sebességgel
Élességállítás*
Típus:kontraszt alapú autofókusz rendszer
Fókuszálási üzemmódok:AF-S (élesség prioritás), AF-C (zárkioldás prioritás), manuális fókuszálás, érintő AF
Autofókusz üzemmódok:statikus, dinamikus (követő), Auto (arcfelismerés)
AF érzékelés felülete:pont, mező, zóna (9 mezős)
AF érzékelés száma:37 vagy 49 mezős
AF segédfény:van
Expozíció*
Expozíciós üzemmódok:program (P), záridő prioritás (T), fényrekesz prioritás (A) és manuális (M)
Fénymérés módjai:középsúlyozott, többmezős, spot
Expozíció kompenzáció:±3 fényérték (FÉ), 1/3 vagy 1/2 FÉ fokozatonként
Rekeszsorozatok:3/5/7 kép/sorozat 1/2/3 rekesz fokozatonként; közvetlen JPEG-HDR
Fehéregyensúly:automatikus, napfény 5200 K, felhős 6000 K, árnyék 7000 K, műfény 3200 K, HMI 5600 K, fénycső - meleg 4000 K, fénycső - hideg 4500 K, vaku 5400 K, szürketábla, manuális színhőmérséklet beállítás 2000 K és 11500 K között
Zárszerkezet*
Típus:redőnyzár
Expozíciós üzemmódok:egyes, folyamatos lassú „S” (4 k/mp), folyamatos közepes „M” (7 k/mp), folyamatos gyors „F” (11 k/mp), önkioldó 2 mp és 12 mp késleltetéssel, rekeszsorozat, időexpozíció 30 percig
Záridők:Záridők 1/8000 és 60 mp között; időexpozíció 30 percig; sorozatfelvételek max. 11 kép/mp sebességgel
Garancia:2 év vagy 200.000 expozíció
Vaku*
Vaku csatlakozás:Szabványos X-aljzat, középérintkezős vakupapucs TTL érintkezőkkel
X-szinkron zárideje:1/250 s
Wi-Fi:beépítve, IEEE 802.11 b/g/n (2.5 GHz)
GPS:beépítve, önműködő idő és dátum jelölés, érzékenység: < 1°
Energiaellátás:tölthető lítium-ion akkumulátor, névleges feszültség 8.,4 V, kapacitás legalább 1860 mAh; teljesítmény töltésenként (CIPA): kb. 400 felvétel; töltési idő: kb. 180 perc; töltő: 100–240 V 50/60 Hz 0,25 A adapterekkel
Érintőképernyő:2.95" hátsó világítású LED érintőképernyő ujjlenyomatnak és karcnak ellenálló bevonattal; 1,04 millió képpont; képarány: 3:2
Szemlélési szög:170°; 16 millió színárnyalat; a keresőkép felülete 100 %-ban illeszkedik a felvételi képmezőhöz
Felső kijelző:1,28" fényerős, monokróm LCD; 128 x 128 képpont; szemlélési szög: 120°; ujjlenyomat gátló bevonat
Váz*
Anyag:alumínium
Por és vízcsepp elleni szigetelés:van
Csatlakozások:USB 3.0 Mikró B; HDMI A típus; multifunkciós (MF) csatlakozó adapter 3,5 mm audió be- és kimenethez ; MF csatlakozású kioldó zsinór; ISO kiegészítő (vaku) papucs közép- és vezérlő érintkezőkkel vakuhoz ; szabvány X-aljzat vakuhoz; az alaplapon MF csatlakozás a külön kapható markolathoz
Állvány csatlakozás:1/4 DIN 4503 (1/4") csavarmenet aljzat elfordulásgátló rögzítőtűvel
Méret és súly:147 x 104 x 39 mm (Szé x Ma x Mé); mintegy 847/771 gramm (akkumulátorral és anélkül)
Működés környezeti tényezői (hőmérséklet/páratartalom):kb. 0° és 40°C között, legfeljebb 85 % relatív páratartalom
A csomag részei:kamera váz, hordszíj, vázsapka, akkumulátor, akkutöltő nemzetközi adapterrel, USB 3.0 kábel, használati utasítás, garancia szelvény, Leica objektív tisztító kendő
Szoftverek:távvezérlő (USB): Leica Image Shuttle SL; távvezérlő (Wi-Fi): Leica SL applikáció (Android és iOS)
Objektívek*
Objektív csatlakozás:Leica L-csatlakozás
Használható objektívek:Leica Vario-Elmarit-SL 24–90 mm f/2.8–4 ASPH., Leica APO-Vario-Elmarit-SL 90–280 mm f/2.8–4, Leica Summilux-SL 50 mm f/1.4 ASPH., Leica T objektívek, Leica M objektívek Leica M-Adapter T-vel, Leica S objektívek Leica S-Adapter L-lel, Leica R objektívek Leica R-Adapter L-lel és Leica mozi (Cine) objektívek Leica PL-Adapter L-lel

Kiegészítők