Használja Canon EF objektívjeit Leica SL vázon az új Novoflex adapternek köszönhetően

A Leica SL fényképezőgép a tükör nélküli rendszerkamerák csúcskategóriájába tartozik. A memmingeni NOVOFLEX GmbH a világ vezető gyártóinak egyikeként már az év elején olyan objektív adapterekkel jelent meg a piacon, amelyekkel a meglévő objektíveket használhatjuk az új Leica SL géppel. A németországi, kiegészítők gyártására specializálódott cég most az első elektronikus, Leica SL vázon Canon EF objektívek használatát szolgáló adapterét mutatja be. Az új eszköz a fényképezőgép számos funkciójának elektronikus adatait továbbítja az objektívhez.

 

Jelenleg mintegy 30 EF-objektív és konverter használható az új adapterrel, ezek közül számos csúcskategóriás, zoom és négy tilt-shift objektív. Az új adapternek köszönhetően az felső kategóriás EF-objektívek széles választéka áll rendelkezésre a Leica SL fényképezőgép és egyúttal a Leica SL kamerarendszer számára.

 

Az új, elektronikus, természetesen „made in Germany” Leica SL adapter a következő funkciókat támogatja: autofókusz, automatikus fényrekeszvezérlés, AF/AM üzemmódok, valamint a mélységélesség jelzése. Ezen kívül az adapter a fényrekesz és a fókusztávolság EXIF adatait is továbbítja.

 

A 2015 őszén bemutatott Leica SL a világpiac első professzionális tükör nélküli rendszerkamerája. Első alkalommal került alkalmazásra elektronikus keresőnél az EyeRes technológia, amelyet a Leica ehhez a kameratípushoz fejlesztett ki. A rendkívül nagy fényerő, a gyors üzemkészség, a 4,4 millió képpontos felbontóképesség és a középformátumra emlékeztető nagyítás révén az elektronikus kereső újszerű vizuális élményt nyújt. A 24 megapixeles CMOS képérzékelővel rendelkező Leica SL kimagasló képminőséget biztosít. A nagy teljesítményű Maestro II processzornak köszönhetően a fotózás során még a leggyorsabban mozgó fotótémáról sem maradunk le, mivel a fényképezőgép időveszteség nélkül reagál valamennyi műveletre, illetve jelenleg a leggyorsabb autofókusz funkciójával rendelkezik.

 

A teljes, 24 MP felbontásnál elérhető, legfeljebb másodpercenként 11 képkockás sorozatfelvételi, és a 4K-nál 30 kép/másodperces teljesítménnyel a Leica SL rendszerrel a képfelvételezés vadonatúj élményében lehet részünk.

 

A NOVOFLEX Leica SL adapter már kapható. Az adapter kizárólag a Leica SL fényképezőgéppel használható.

Technikai adatok

Kiegészítők