Bemutatjuk: Leica Noctivid 8x42, 10x42

A valaha készített legjobb Leica távcső

"Százéves tudás kelt életre”

Leica-Noctivid-Teaser-Detail-Landscape_teaser-480x320Az optikai rendszerek tervezésében és gyártásában szerzett több mint egy évszázados tapasztalat az alapja annak, hogy a wetzlari Leica Camera AG megalkotta a Leica távcsövek forradalmian új generációját: a Leica NOCTIVID termékcsaládot. Ezek a csúcskategóriás binokulárok a megfigyelésre használt optikai eszközök területén valóságos forradalmat képviselnek; korábban elképzelhetetlenül kimagasló minőséget nyújtanak a madarászok, a természetbarátok, valamint a kültéri tevékenységeket kedvelők számára.

A Leica NOCTIVID távcsövek kompakt méretűek, stílusosak, elegánsak, ugyanakkor hihetetlenül robusztusak és sokoldalúak. A Leica NOCTIVID egy életen át ideális társ, már önmagában formájával új mércét jelent. Az új Leica NOCTIVID termékcsalád optikai és mechanikai rendszere a legkorszerűbb és a leginnovatívabb technológiákat egyesíti a csúcsteljesítmény új színvonalának eléréséhez.

A legnagyobb elvárásoknak megfelelő megfigyeléshez az optikai mérnökök nem kevesebb, mint 12 üveglencsét építettek be az új Leica NOCTIVID típusokba. SCHOTT HT™ (nagy fényáteresztő-képességű) üveg biztosítja az elbűvölően semleges színhűséget. A Leica NOCTIVID binokulárok lencséi új, a legmagasabb színvonalat képviselő, magas hőfoknál végzett plazma-technológiás bevonattal készülnek, amelyek a teljes látható hullámhossz-tartományban tökéletesen kiegyensúlyozott jellemzőket és lélegzetelállítóan világos, színhű látképet biztosítanak.

Innovatív fényterelő rendszer gondoskodik a fényszóródás és a tükröződés csökkentéséről, valamint a legnagyobb kontrasztról. A lencsék méretének és formájának módosításával jobb élességet értek el egészen a látómező széléig. A Leica fejlesztésű, innovatív AquaDura® bevonattal kristálytiszta a látkép minden időjárási körülménynél, a lencsék a karctól, kopástól jól védettek. A különleges bevonatnak köszönhetően a szennyeződés és az ujjlenyomat könnyen eltávolítható.

A távcsövekben alkalmazott valamennyi optikai és mechanikai innováció tökéletes harmonizálása páratlan, háromdimenziós látványélményt nyújt. A tervezőmérnökök külön figyelmet fordítottak a Leica NOCTIVID távcsövek kompakt méreteire és kiváló mechanikai konstrukciójára. A távcsövek tubusa egy kézzel is jól tartható, a rövid felépítés révén a súlypont a tenyerünknél van. A gumi bevonat kiváló fogást biztosít, elnyeli a rázkódást, megakadályozza a csúszást és ugyanakkor csodálatos komfortérzést kölcsönöz. A saját szabadalom szerint készülő, 8-as szilárdsági osztálynak megfelelő bevonat külön védelmet nyújt a távcső robusztus magnézium ház sérüléseknek kitett fém felületeinek. A Leica NOCTIVID távcsövek élességállításának pontossága páratlan a piac többi távcsövei között. Az újjátervezett fókuszáló tárcsával minden részletében tűéles képet kapunk, gyorsan átfogjuk a legnagyobb távolságokat a messze lévő dolgok éles és részletes megfigyeléséhez.

„A Leica távcsövekben mindig megtalálható az optikai, mechanikai tervezésünk és gyártásunk teljes szakértelme. A termékkategória egyetlen más távcsöve sem veszi fel a versenyt a Leica NOCTIVID típusok kivételes képminőségével, rendkívüli színhűségével és kompakt formájával. Mindezek kombinációja – és még sok más innovatív dolog – lehetővé tették számunkra a korábban elképzelhetetlen és rendkívüli, háromdimenziós látványélmény megteremtését.” – mondta Nanette Roland a Leica Sport Optics termékmenedzsere.

A Leica NOCTIVID távcsövek augusztustól kaphatók a Leica üzletekben.Leica NOCTIVID

A lenyűgöző plaszticitás
a legjobb fényszóródás-csökkentés, a határozott kontraszt és a nagy fényáteresztő-képesség tökéletes egyensúlyának köszönhető.

A legjobb benyomás már első pillantásra
A színhűség új dimenziója. Semleges színvisszaadás, közel a tökéletességhez. A szinte páratlan brillanciával és a kristálytiszta, éles körvonalakkal a legjobb megfigyelésben lesz részünk már az első pillantásra.

Megfigyelésre teremtve
A hosszú, 19 mm-es betekintési távolsághoz alkalmazott széles okulár páratlanul gyors és a legkényelmesebb megfigyelést szolgálja.

Ideális áttekintés és mélyreható bepillantás
A látómező és a közeli élességsík továbbfejlesztése hozzájárult a közeli környezet tökéletes áttekintéséhez és az igen távoli látványba történő mélyreható betekintésre.

Az elegancia együtt jár a kompakt kialakítással
A keskeny tubusok rövid és kiegyensúlyozott kialakítással kényelmesen illeszkednek tenyerünkbe.

A MEGFIGYELÉS MEGTAPASZTALÁSA:

A lencse- és prizmarendszerek ÚJ és több üveganyaga, minden üvegfelület ÚJ formája, a bevonatok ÚJ anyagai és eljárásai, valamint a legújszerűbb fényterelő rendszer a következőket eredményezik:

 • Lenyűgözően plasztikus, szinte 3D minőségű kép
 • Tiszta kontraszt és pengeéles körvonalak
 • A színhűség új dimenziója és lenyűgöző képbrillancia
 • Nagy fényáteresztő-képesség a teljes hullámhossz-tartományban
 • A legjobb benyomás első pillantásra

A MEGFIGYELÉS ÉLMÉNYE

Mi jellemzi az ÚJ okulár geometriáit, a széles betekintési felületet, a közeli élességsíkot és a széles látómezőt?

 • Rendkívül gyors és a legkényelmesebb megfigyelés
 • A közeli környezet tökéletes áttekintése és az igen távoli látvány mélyreható megfigyelése
 • Szemüvegeseknek előnyös a teljes látómező tökéletes és gyors áttekintéséhez
 • Többet el sem akarjuk venni szemünktől a távcsövet

MECHANIKA A MEGFIGYELÉS SZOLGÁLATÁBAN

Keskeny, igen kompakt, rövid felépítésű tubusok új, szabadalmaztatott, robusztus, jól rejtőzködő, megbízható mechanikával:

 • A távcső kiegyensúlyozott kialakításával kényelmesen illeszkednek tenyerünkbe
 • Robusztus és erős magnézium ház új fejlesztésű, saját szabadalom alapján gyártott, igen szilárd lakkozással
 • A dioptria ablak közvetlenül az élességállító tárcsa felső részénél található
 • Fekete színű, stílusos, letisztult formájú és a lényegre összpontosító

NOCTIVID – az optikai non plus ultra

 • Elbűvölő képplaszticitás, szinte 3D kép, életre szóló látásélmény
 • A prémium binokulárokat a természet ihleti. Minden környezetben és fényviszonyoknál a maximális eredményt és élményt nyújtó jellemzők tökéletes egyensúlya és kombinációjával találkozunk – akárcsak magában a természetben!
 • A továbbfejlesztett optikai rendszer kristálytiszta, igen éles, kiválóan kontrasztos, a színi aberrációktól minimalizált képminőséget nyújt. Az eredmény: páratlan brillancia
 • Keskeny tubusok és könnyen elérhető kezelőelemek. A rövid felépítés kiegyensúlyozott tartást és fáradságmentes megfigyelést biztosít


Technikai adatok

Kiegészítők