LEICA M-P ‘CORRESPONDENT’

USP-1_LENNY_teaser-480x320IHLET – BÁRHOVA IS MEGYÜNK

 

Lenny Kravitz énekest, dalszerzőt és rocksztárt már gyermekkorában elbűvölték a fényképezőgépek. Inkább játszott velük mint fotózott; a bűvölet soha nem múlt el. Később fotós ismerősei – egy Leica géppel ¬– felelevenítették Kravitz kapcsolatát a kamerákkal. Mára már kíváncsisággal és különleges tehetséggel megáldott művészként szemléli az őt körülvevő világot. A Kravitz-dizájn – klasszikus riporter-kamera formájában – hódolat első Leica fényképezőgépe előtt.

Formatervezés Lenny Kraviztcal
Lenny Kravitz világszerte híres, kivételes és nagyon sikeres zenész. Leica gépével ugyanilyen szenvedéllyel műveli a fotózást. A Leica M-P „Correspondent” ¬– egy gyűjtők által óhajtott, legendás riporter-stílusú darab – a művésszel karöltve került kialakításra. A gép hosszas kézbentartását felidéző, átgondolt és figyelmes munkának köszönhetően úgy tűnik, mintha a fényképezőgép évtizedek óta folyamatosan használatban lenne számtalan történet tanújaként.

 

125 KÜLÖNLEGES SZETT

 

Sok Leica egyedülálló jellemzőkkel bír. De most a szigorúan limitált Leica M-P „Correspondente” mind a 125 darabja egészen egyedülálló a maga nemében. Kézzel végzett, jól kidolgozott eljárással a gép és az objektív fekete lakk bevonatát több helyen ledörzsölik, koptatják és megkarcolják egészen a nyers réz fémfelületig. A gépek és objektívek külleme minden kézbevételkor változik. Ekkor új, személyes fejezet kezdődik kinézetük történetében.

OPTIKAI ÉS VIZUÁLIS TÖKÉLETESSÉG

A Leica M-P „Correspondente” szett két kivételes objektívből áll. A Summicron-M 35 mm f/2 ASPH. egészen kiváló képalkotó teljesítményű. A Summilux-M 50 mm f/1.4 ASPH. objektív még teljes lencsenyílásnál is magas kontraszttal, széltől-szélig élességgel és minden felvételnél a legfinomabb részletekkel ajándékozza meg használóját az emberi szem számára természetes perspektívával. Formája az 1950-es évek tipikus riporter-objektívjeinek kialakítását tükrözi. A fekete lakk bevonattal a Leica M-P „Correspondente” formatervezését követi az egyaránt kiváló objektívek kör alakú napellenzői is.

 

 

 USP-3-2LENNY_teaser-480x320USP-2_LENNY_teaser-480x320

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELŐKELŐ TÁRSAK

 

Ugyanez a kivételes minőség és a részletek iránti figyelem tapasztalható a Leica M-P „Correspondente” kiegészítőinél is. A hord- és csuklószíjak ugyanabból a kígyóbőrből készülnek, mint a gép elegáns tokja. A szett minden része „Made in Germany”.

 

Leica M-P_Special Edition_Lenny Kravitz

FLASH - LENNY KRAVITZ FOTÓSKÖNYVE

 

A 35 milliméteres fényképezés korai időszakát utánozhatatlanul felidéző fekete-fehér képekről azonnal eszünkbe jut a Leica név. Lenny Kravitz Flash című rendkívüli fotóskönyve tökéletesen idetartozik. Lesifotósok és rajongók számtalan kameráitól űzve rájuk borítja az asztalt a nála lévő Leica M géppel. Fokozottan érzelmes képek mutatják az állandó ismertség állapotát és azt, hogy milyen a fotósok kedvenc zsákmányának lenni. A Flash kötetben tapintható a Lenny Kravitz és többiek között létrejött felvillanyozó feszültség. A Flash – Lenny Kravitz fotóskönyve különleges kiadványként limitált, 900 darabos példányszámban jelenik meg.

 

Technikai adatok

Kiegészítők