Leica M Monochrom

A Leica M gépekkel megszámlálhatatlanul sok és emlékezetes fekete-fehér fényképet készítettek.

Éppen itt volt az ideje, hogy ezt a hagyományt folytatódjon és létrejöjjön egy valódi monokromatikus, digitális gép, ez a Leica M Monochrom. Ez az első teljes formátumú (35 mm) digitális fényképezőgép, amelyet kizárólag a minőségi megalkuvások nélküli fekete-fehér fotózáshoz hoztak létre. „Igazi” fekete-fehér képeket készít a gép páratlan élességgel és dinamikus tartománnyal. A Leica M Monochrom a fekete-fehér fotók szerelmeseinek tökéletes fényképezőgépe.

 

M-MONOCHROM-1-BLACK_AND_WHITE_GOES_DIGITAL_teaser-307x205Összehasonlíthatatlan élesség

 

18 megapixeles felbontásával a Leica M Monochrom 100%-kal élesebb képet készít, mint a színes képérzékelős gépek. Mivel a szenzor nem „lát” színesben, minden képpont az adott, teljes világosság-értéket rögzíti, ezért valódi fekete-fehér képet ad.

 

A képminőség teljes kontrollja

 

A Leica M Monochrom többet nyújt a legigényesebb felhasználók elvárásainál. A tömörítetlen (raw) adatállományról a hisztogram segítségével teljes és pontos képet kapunk a tónus értékekről. A szokásos hisztogramokkal ellentétben ez adatfeldolgozás nélküli, tömörítetlen, „nyers” adatokat szemléltet. A hisztogramnak és egy konfigurálható beállításnak köszönhetően jól javítható, vagy optimalizálható az expozíció.

A Leica M Monochrommal készített felvételek gombnyomásra átalakíthatóak egytónusú, a régies fekete-fehér fotózás korából ismert szépia-, hideg-, vagy meleg tónusú, hangulatos képekké. Ehhez a felvételt JPEG formátumban kell elmenteni, majd ki kell választani a kívánt hatású tónust. Ilyen egyszerű, nincs szükség további képfeldolgozásra.

 

M-MONOCHROM-1-LOW-IMAGE-NOISE_teaser-307x205Monokróm képfeldolgozás

 

A Leica M Monochrom vevői (a gép regisztrációját követően) az interneten keresztül ingyenesen letölthetik az Adobe® Photoshop® Lightroom® 4 professzionális képfeldolgozó szoftvert, valamint a Silver Efex Pro™, a világ legkedveltebb fekete-fehér képfeldolgozó szoftverét.

Silver Efex Pro 2™ a minőségi fekete-fehér fotózás egyedi és kiváló sötétkamra fogásainak meggyőző gyűjteményét kínálja. A szoftver 20 különféle típusú, klasszikus fekete-fehér film karaktereit imitálja, ami az adott filmtípusok számtalan tekercseinek elemzésén alapszik.  Sok, ISO 32 és ISO 3200 közötti érzékenységű, igen népszerű filmtípusnak megfelelő, látványos és hangulatos fotókat hozhatunk így létre.

 

M-MONOCHROM-5-2-INCOMPARABLY-SHARP-COLOR_teaser-307x205Leica Monochrom nagyítások – egyedi szolgáltatás az M Monochrom vevők részére

 

A WhiteWall prémium fotószolgáltatóval együttműködve a Leica M Monochrom print vevőszolgálat egyedi fekete-fehér nagyításokat elkészítését kínálja a vevőknek. A Leica M Monochrom géppel készített felvételeket prémium minőségű, baritált papírra nyomtatják. A hagyományos, vegyszeres, ezüst-halogén kidolgozásnak köszönhetően a nagyítások szinte nem is különböztethetőek meg a filmnegatívról készített, analóg felvételektől.

Technikai adatok

Kiegészítők