Leica M-D

Complete-concentration_teaser-480x320Teljes összpontosítás

A Leica M-D nem rendelkezik kijelzővel és menürendszerrel. A fotózás legalapvetőbb tényezőin kívül (zársebesség, fényrekesz, távolság és ISO fényérzékenység) nem kínál további beállításokat. Ez az igazi fotográfia lényegét eredményezi. Minden fotós ösztönösen tudja, hogyan kell használnia a Leica M-D fényképezőgépet. Nincsenek zavaró körülmények még a felvételek elkészítése után sem. A Leica M-D a filmes fotózás élményének hódol. Visszahozza annak az örömét, ahogy felvételeink megjelenítésére várakozunk.

 

 

 

 

Less-technology,-more-creative-freedom_teaser-480x320

 

Kevesebb technológia - nagyobb alkotói szabadság

Néhány műszaki jellemző szándékos elhagyásával (például: élőkép a monitoron vagy a videó képrögzítés) a Leica M-D a fotózás legtisztább módját adja úgy, hogy a rögzített kép azonnali szemlélésének vagy megosztásának csábítása nélkül kizárólag az előttünk lévő fotótémára koncentrálhassunk. A Leica M-D figyelmünket kizárólag a kompozícióra és a téma kreatív elemeire irányítja kevesebb technológiai részlettel, nagyobb alkotói szabadsággal.

 

 

 

Typical-M_teaser-480x320Jellegzetesen „M” típus

Mint minden M-fényképezőgépet, a Leica M-D-t is a kiváló képminőség jellemzi. A Leica Maestro processzor és a 24 megapixeles CMOS állókép-érzékelő a korszerű, digitális távmérős fotózást képviselik, ugyanakkor a felvételek kizárólag DNG formátumban készülnek, és így a digitális képfeldolgozás minden lehetősége rendelkezésünkre áll. Ez a megközelítés teljesen hű az egykori munkamódszerek egyszerű alapjaihoz.

 

 

 

 

Unique_teaser-480x320Egyedi

Az egyszerűség a gép formáját és küllemét is jellemzi. A vörös pontos Leica logó, az LCD kijelző és a menü beállítások elhagyásával, valamint a teljesen fekete gépvázzal a Leica M-D megjelenítése értékéhez és teljesítményéhez képest jelentősen szerényebb. Az új típus a váz aljától kezdve a géphez illó bőr hordszíjon át egészen a réz fedlapig a Leica M9 külsejére emlékeztet. A Leica M-D egy letisztult kialakítású, távmérős fényképezőgép. Az ISO tárcsa pont azon a helyen van, ahol korábban a film fényérzékenységet lehetett beállítani, így a Leica M-D ezzel is hódol a filmes elődöknek, és az analóg alkotói megközelítést a digitális korszakban is megőrzi.

 

 

Absolute-discretion_teaser-480x320Teljes diszkréció

A Leica M-D szinte hangtalan zárszerkezettel rendelkezik, ezért kivételes diszkrécióval fotózhatunk vele. Ez egy olyan zárkioldó rendszernek köszönhető, amely a Leica M (typ 204) zárkioldásához képest észrevehetően csendesebb egyenkénti felvétel üzemmódban, másodpercenként két felvételt tesz lehetővé. Sorozatfelvételnél a Leica M-D testvér típusával megegyezően 3 kép/másodperc sebességgel működik.

Technikai adatok

Kiegészítők