Bemutatjuk: LEICA GEOVID 8×56 HD-B és 8×56 HD-R (Typ 500)

Maximális fényerő – kompakt dizájn:

 

A Leica Sport Optics magasabbra emelte a mércét a Geovid szériával

 

A sikeres Geovid széria legújabb, Leica Geovid 8x56 HD-B és 8x56 HD-R (Typ 502) típusaival a wetzlari Leica Camera AG újból magasra emelte a mércét. Az új csúcsmodellek kiváló fényerővel rendelkeznek az 56 milliméteres frontlencse átmérőnek és a megnövelt, mintegy 90%-os fényáteresztő-képességnek köszönhetően. A HD lencsékkel és az optimalizált Leica fényrekesz rendszerrel együtt a szabadalmaztatott Perger-Porro prizmák kiváló fényelhajlás-csökkentést és kontrasztot biztosítanak.

 

Geovid_8x56-HD-R-(1)A Geovid 56 típusok egyébként jól érzékelhetően kompakt kialakításúak és – összehasonlításul – alig nagyobbak, mint a 42 milliméteres binokulárok. Az új modellek az innovatív ABC® ballisztikai funkció mellett egyéb, a bevált megbízhatóságot szolgáló, több éves erőfeszítések során alkotott termékjellemzőket is felmutatnak, amelyek különösen a ferde síkú lövéseknél és nehéz terepen előnyösek.

 

„Az új Leica Geovid 8x56 HD-B és 8x56 HD-R (Typ 502) modelleket vadászokkal vadászoknak fejlesztettük ki.” – mondta Marcus Zeidler, a Leica Sport Optics termékmenedzsment részleg vezetője; továbbá: „Az volt a célunk, hogy olyan binokulárokat készítsünk, amelyek a legnagyobb fényerővel és olyan távmérővel rendelkezzenek, amelyek a magaslesen használatos távcsövek minden jellemzőit kínálják még a legigényesebb vevőinknek is. A kompromisszum nélküli optikai technológia ellenére mindkét távcső igen kompakt, ergonómiailag optimális formájuk van a kényelmes használat és a makulátlan kivitelezés érdekében. Más szóval: igazi Leica termékek.”

 

A Leica Geovid 8x56 mindkét: HD-B és HD-R (Typ 502) változatban kapható. Mindkét távcső szempillantás alatt (max. 0,3 mp) mér lineáris távolságot 1825 méterig (2000 yard), valamint EHR funkcióval is rendelkezik, 10 és 550 méter/yard között a ferde síkú lövéseknél kijelzi a vízszintes-egyenértékű távolságot. A Leica által kifejlesztett algoritmus nem csak a lineáris távolságot és a lövésszöget veszi figyelembe, hanem egy valósághű ballisztikus görbét is. A Leica Geovid 8x56 HD-B és 8x56 HD-R (Typ 502) távcsövek felülmúlhatatlan pontossága és legnagyobb sokoldalúsága a vadászok minden igényét kielégítik.

 

A Geovid 8x56 HD-B változatot egy új ABC® (Advanced Ballistic Compensation – fejlett ballisztikai kompenzáció) rendszerrel is ellátták. A beépített mikro SD memóriakártyának köszönhetően a távcsövek ballisztikai adatait letölthetjük. A nagy pontosságú ballisztikai program lehetővé teszi a célpontkorrekció precíz meghatározását, és a másodperc tört része alatt kijelzi a felhasználó által kívánt adatokat. Vadászfegyverünkkel összhangban három különböző ballisztikai alkalmazásból választhatunk, és igényeinknek megfelelő formátumban állíthatjuk be az adatok kijelzését. A hőmérséklet, a légnyomás, és az elhajlás szögének adatai kerülnek be valamennyi adatkalkulációhoz. Az adatokat a beépített LED kijelző mutatja, amely fényereje automatikusan alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz. Az öntött magnézium tubus nagyon könnyű, ütésálló gumi bevonata jól védi a távcsövet a sérülésektől. Az erős felépítés, az egyenletes súlyelosztás és az ergonomikus forma kitűnő fogást eredményeznek, a távcsöveket sokáig használhatjuk fáradság nélkül.

 

A külső üvegfelületeken lévő Leica AquaDura® bevonatról lepereg a por és a víz, így javul a képminőség főleg esős időben. A távcsövek mindig a legjobb teljesítményt nyújtják még kedvezőtlen időjárásnál és nagyon párás levegőben is.

Technikai adatok

Kiegészítők