Leica Duovid 10 + 15 x 50

BINOCULAR-DUOVID-RANGE-WINDOW-TEASER_teaser-1200x470

 

 

BINOCULAR-DUOVID-2-BRIGHT-SIGHT_teaser-307x205Az 50mm-es frontlencséjű, 10X vagy 15X nagyítású, nagy teljesítményű Duovid binokulár szempillantás alatt olyan részletgazdagságot nyújt, amely korábban csak spektívekkel volt lehetséges.


10-szeres nagyításnál rázkódásmentes képet kapunk nagy mélységélességgel. Ha átváltunk 15-szörös nagyításra, a részleteket a spektívekkel megszokott módon tűélesen látjuk, ráadásul két szemmel!


A rendkívül jó képminősége miatt az 50 mm-es Duovid csillagászati megfigyelésre is alkalmas. Az ehhez szükséges állvány adapter a távcső tartozéka. Emellett a távcső kiváló társ a hajnali cserkelés, vagy ha magaslesen szemlélődünk.

 

 

 Az ergonomikus tervezés és a gumi bevonat biztos fogást ad hozzájárulva a nyugodt, rázkódásmentes képhez még nedves időben, vagy kesztyűs kézzel fogva is. A 15-szörös nagyítás kiváló a nagy távolságban lévő, félénk madarak megfigyeléséhez, vagy a hold szemléléséhez felhőtlen éjjelen. Ugyanakkor a 10-szeres nagyítás a természet szélesebb megfigyelésér is lehetővé teszi. A két nagyítási fokozat között igényeinknek megfelelően gyorsan és könnyen válthatunk át.

Volt már úgy, hogy jól bevált keresője egy bizonyos pillanatban nem volt képes megfelelni egy speciális nagyítást igénylő feladatnak? Ez nem fordulhat elő, ha a Leica Duovid lóg a nyakában! A Duovid egy alapban is komoly 10x-es nagyítást képes 50%-kal megnövelni! Szinte már spekítv, amely adapterrel akár állványra is rakható, és nagy távolságból történő trófeabírálatra, csillagászati megfigyelésekre is használható.
A Leica folyamatosan reagál a speciális igényekre, mely a távcső-használók széles körétől érkezik, és innovatív megoldásaival igyekszik alternatívát biztosítani.


Technikai adatok
Legkisebb nagyítás, x10
Legnagyobb nagyítás, x15
Frontlencse átmérő:50mm
Kilépő pupilla:5mm / 3,3mm
Betekintési távolság:14,5mm
Legkisebb fókusztávolság:kb. 3,8m
Elméleti szürkületi érték:22,4 / 27,4
Látómező 1000 méteren:92m / 70m
Látószög:5,3°/4°
Dioptria kompenzáció (dpt):+/-3
Szemüveggel használható:igen
Állítható (visszatolható) szemkagyló:igen
Élességállítás:központi élességállítás, belső fókuszálás
Prizmarendszer:tetőél (roof) P40 fáziskorrekciós bevonattal és High Lux System HLS™
BevonatokHDC™ minden optikai felületen
Vízállóság:5 méterig
Váz anyaga:alumínium
Gáztöltés:nitrogén
Méretek (HxSzxM) mm126x195x67mm
Súly:1,25kg
Gyári tartozékok:tok, nyakpánt
Garancia:10 év

Kiegészítők