Leica CRF 1600-M B

RANGEFINDER-CRF-RANGE-WINDOW-TEASER_teaser-1200x470

 

Minőség és teljesítmény – a legfejlettebb technológia

Valamennyi pontos találat függ a távolság pontos ismeretétől. A távmérő elengedhetetlen eszköz a biztonságos és etikus lövészethez. Most a Leica a CRF 1600-B távmérővel újra meghatározza a biztonságot és a pontosságot. Korábban még soha nem volt ilyen precíz távmérő. Még soha nem tudtuk ilyen könnyen és pontosan kiszámítani és alkalmazni a szükséges ballisztikai adatokat. A röppálya kiszámításánál az újítólag kifejlesztett ABCTM ballisztikai program az elhajlás szög, a hőmérséklet és a környezeti légnyomás adatait is számításba veszi. Ez különösen hegyvidéki területeken hasznos. Megdöbbentő látni, hogyan változik a célpont beállítás a hegyen lefelé, vagy fölfelé történő lövéskor. Az intelligens ballisztikai program további különleges jellemzője, hogy a számítások során a lőszer adatait is alaposan figyelembe veszi. Így – és csak így – lehetséges meghatározni a célpont korrekció igazán precíz adatait.
A Rangemaster CRF 1600-B csúcsminőségű optikai elemei révén tisztán és kiválóan láthatjuk az állatokat még nagy távolságról is. A széles látómezőben gyors és könnyű a cél felismerése. A készülék lencséi AquaDuraTM víztaszító bevonattal rendelkeznek.

Főbb jellemzők:

  • Intelligens ABCTM ballisztikai program
  • 6 db beprogramozott ballisztikai ív, különböző típusú lőszerekhez
  • 7 x 24-mm optikai teljesítmény dioptria kompenzációval
  • Szabadtéri tevékenységhez és sportoláshoz ideális
  • Kompakt méret és ergonomikus kialakítás
  • Kivételesen világos kép
  • Egyszerű és intuitív kezelés
  • Maximális használati távolság: 1.500 m (1.600 yds)

A szabadtéri sporttevékenységek igényeihez kifejlesztett ABCTM program három ballisztikai funkciót kínál:

1.funkció
A klasszikus szálkereszttel történő vadászatnál a célpont módosítás a magassági irányzás állításával jön létre. A Leica CRF 1600-M B binokulárok a távolságot és az irányzás módosítást (fölétartást: cm, vagy inch mértékegységben) jelzik ki.

2.funkció
Ha a becsapódási pont korrekciója gyors szálkereszt állítással (ASV - Absehenschnellverstellung) valósul meg, a megfelelő fokozat kijelzésére is van mód. A kijelzés formátumai: 1 MOA, 1/3 MOA, 1/4 MOA, 10 mm/100 m, 5 mm/100 m.

3.funkció
Ballisztikus szálkeresztnél nagyon fontos a terep szint ismerete a pontos találathoz. Mint a többi funkciónál az ekvivalens horizontális távolság is automatikusan megjelenik, figyelembe véve a magassági irányzék szögét, a hőmérsékletet és a környezeti légnyomást.

Technikai adatok

Kiegészítők