Leica C

LEICA-C-ELEGANT-DESIGN-USP-2_teaser-307x205A Leica C a Leica kompakt kamerák körében egy új elképzelést képvisel. Az új Leica C az élenjáró jellemzőket stílusos megjelenéssel és újszerű kiegészítőkkel egyesíti.

A nagyszerű kezelési jellemzőkkel rendelkező új kamera kiváló képminőséget és – a Leica kompakt kamerák közül elsőként – a fotó- és videó felvételek vezeték nélküli továbbítását kínálja.

 

Az új Leica C iOS és Android készülékekhez való Image Shuttle alkalmazása nem csak adatok továbbítását, hanem az okostelefonhoz vagy tablet géphez történő távcsatlakozást is lehetővé tesz.

Az alkalmazás szeptember végén az Apple üzletekben és a Google Play weboldalon érhető el. A Leica C formatervezését az Audi Design csapata támogatta.

 

 

Az Audi tervezők szemlélete és szakértelme újszerű formát és színvilágot eredményezett, így már a kamera és kiegészítői látványa és érintése is különleges élménnyel jár.

A kétféle, világos arany és sötét vörös színű választék meghatározza az adott kamera környezethez illeszkedését és stílusát. A remek anyagokból készülő géppel és kreatív kiegészítőivel részletekben gazdag felvételeket készíthetünk.

 

Az új Leica C minden tekintetben valódi, szemet vonzó gyöngyszem; szinte minden fotós helyzetben pompás eszköz kiváló jellemzőinek köszönhetően.

 • Fényerős f/2,0-5,9 Summicron objektív / 7x zoom 28 mm–200 mm (35 mm ekv.)
 • Nagy méretű, 1/1,7“ szenzor 12,1 effektív megapixeles felbontással
 • WiFi/NFC jelátvitelű Leica C Image Shuttle alkalmazás iOS vagy Android rendszerű okostelefon vagy tablet csatlakozáshoz
 • 3“ 920 ezer képpontos monitor
 • Beépített, 200 ezer képpontos elektronikus kereső
 • Full-HD videó felvételek
 • Objektíven kézi beállító gyűrű – rugalmas használat
 • RAW és JPEG képformátumok
 • Kompakt és stílusos kialakítás, élményszerű használat
 • Sokoldalú és ügyes kiegészítők
 • Adobe Photoshop Lightroom szoftver, a modern, digitális fotográfia korszerű eszköze

 

LEICA-C-SUPERIOR-PICTURES-USP-1_teaser-307x205KOMPAKT ÉS SOKOLDALÚ, MINDEN ALKALOMRA TÖKÉLETES

 

A trendi Leica C minden zsebben jól elfér és valamennyi divatos öltözék tökéletes kiegészítője. Egy kamera, amely mindenhova elkísér minket. A kamera különlegesen kompakt formája ellenére kimagasló minőségű zoom objektívvel rendelkezik. Remek lehetőséget biztosít mind a spontán, mind a korlátlanul kreatív fotótémák megörökítéséhez.

A kivételesen fényerős objektívnek köszönhetően még szürkületben, vagy a romantikus vacsora gyertyavilágítása melletti gyenge fényben is mindig megragadhatjuk a pillanat varázsát. Ugyanakkor a 7-szeres zoom objektívvel meghitt portré-, tágas beltéri fotókat és elragadó tájképeket is készíthetünk. A fokozatmentes élességállító gyűrű egyéni beállításokkal nyújt tág alkotói szabadságot.

 

TÖKÉLETES KÉPMINŐSÉG A LEGAPRÓBB RÉSZLETEKIG

 

A kompakt Leica C saját kategóriájához képest szokatlanul nagy érzékelővel rendelkezik, amely csodálatosan éles, ragyogó, színhű és kontrasztgazdag képet ad. A szenzor a rendkívül precíz objektívvel együtt valóban kivételes képminőséget nyújt.

Az igen gyors autofókusznak és a 10 kép/másodperces sorozatfelvételi sebességnek köszönhetően a Leica C mindent képes megörökíteni a legkisebb részletekig. Amint megismerjük a kamera kitűnő műszaki képességeit, rájövünk, hogy lényegesen többre képes elvárásainknál, sokkal több, mint egy megnyerően stílusos, divatos kompakt gép.

 

ELEGÁNS FORMA – KÉT SZÍNVÁLTOZAT

 

Az első pillantás teremtette elvárásokat az első érintésre megtapasztaljuk, a Leica C szerelem az első látásra szemünknek és kezünknek is. Vásárláskor, elegáns vacsorán, vagy egy menő klubban birtokoljuk is, nincs is igazán stílusos alkalom a Leica C nélkül.

Mindkét színváltozat, a világos arany és a sötét vörös egyaránt a karcsú és stílusos Leica C egyszerű eleganciáját és formai letisztultságát hangsúlyozzák. Simán és könnyen fekszik kezünkben. Minden alkalomra ez kell! Maga az élet stílusos lényege.

 

LEICA-C-INTEGRATED-WI-FI-USP-3_teaser-307x205WI-FI/NFC RENDSZERŰ LEICA C IMAGE SHUTTLE ALKALMAZÁS IOS-HOZ ÉS ANDROIDHOZ

 

A Leica C az első beépített Wi-Fi modulos Leica fényképezőgép. Fotókat és videókat tölthetünk át WLAN kapcsolattal vezeték nélkül okostelefonukra és tablet gépünkre. Az első lépés az ingyenes „Leica C Image Shuttle” alkalmazás letöltése az Apple Store (iOS), vagy a Google Play (Android) webhelyről, és telepítése a megfelelő iOS, vagy Android eszközre.

Aztán csak annyit kell tennünk, hogy felépítsük a WLAN rendszert, és máris kezdődhet az adatátvitel. Remek dolog az is, hogy a WLAN és az alkalmazás révén a Leica C számos funkciója okostelefonnal, vagy tablettel vezeték nélkül vezérelhető, például az igen praktikus távkioldás is.

Ezen kívül a kamera kompatibilis az NFC (Near Field Communication – felszínközeli kommunikáció) rendszerrel, így a szükséges adatátvitel könnyen megvalósítható a kamera és az NFC-rendszerű eszközök közötti Wi-Fi kapcsolathoz.

 

FULL-HD VIDEÓ

 

A Leica C akkor is kitűnik remek jellemzőivel, amikor mozgóképeket készítünk. A gép fantasztikus felbontású, a legapróbb részletekben is full-HD minőségű videó felvételekre alkalmas. A nagyméretű monitor és a – különösen erős fényben hasznos - elektronikus keresőnek köszönhetően a fotós mindig képes teljesen a felvételre összpontosítani.

A kreatív funkciók számos lehetőséget kínálnak alkotószellemű ötleteinkhez még a felvételt követően is. Az álló- és mozgóképek felvétel utáni feldolgozása a kamerában is lehetséges a profik számára készült Adobe® Photoshop® Lightroom® szoftver (a Leica honlapjáról történő) ingyenes letöltésével.

 

FOTÓ ARCHIVÁLÓ SZOLGÁLTATÁS

 

A Leica C megjelenésével a Leica bővíti szolgáltatásai körét is. Ez különösen a Leica C tulajdonosok javát szolgálja, mert egy biztonságos, exkluzív képarchiváló csomaggal lesznek gazdagabbak. A további részletek hamarosan bejelentésre kerülnek.

Technikai adatok
Képérzékelő:1/1,7" CMOS szenzor, képpontok száma: 12.800.000 elsődleges alapszín-szűrőkkel
Effektív képpontok száma:12.000.000
Legkisebb megvilágítás szintje:Kb. 6 lx a 18 484/-487/-488/-491 típusoknál: (i-alacsony fénynél és 1/25s zársebességnél), 18 485/-486/-489/-490 típusoknál: (i-alacsony fénynél és1/30s zársebességnél)
Objektív:LEICA DC VARIO-SUMMICRON f/2–5,9 (maximális széles látószögű és tele beállításnál) 6 – 42,8 mm ASPH. 35 mm ekv.: 28 – 200 mm
Élességállítás tartománya:P/A/S/M üzemmódokban 50 cm / 80 cm (maximális széles látószögű és tele beállításnál) és végtelen között,
Makro / Snapshot / Videó felvételeknél. 3 cm / 80 cm (maximális széles látószögű és tele beállításnál) és végtelen között. Jelenet (Scene) üzemmódban a fentiek valamelyike
Digitális zoom:Legfeljebb 4-szeres
Stabilizátor rendszer:Optikai
Zárszerkezet:Elektronikai és mechanikai vezérléssel
Záridők:250s és 1/4000s között, Csillagos ég (Starry Sky) üzemmódban: 15, 30, 60 másodperc
Expozíciós üzemmódok:Program (P), Fényrekesz előválasztás (A), Záridő előválasztás (S), Manuális (M), Expozíció kompenzáció
(fokozatok: 1/3 EV, fényérték tartomány: ±2EV)
Fénymérés:Többmezős, középsúlyozott, spot
Vaku:Beépített
Vaku üzemmódok:Automatikus, automatikus vörösszem csökkentéssel, szinkron hosszú záridővel és vörösszem csökkentéssel , BE, KI
Vaku hatótávolság (automata ISO beállításnál):Kb. 0,6 m és 7 m között (maximális látószögnél), Kb. 0,8 m és 2,3 m között (legnagyobb tele állásnál)
Monitor3.0" TFT LCD kijelző (kb. 921.600 képpont), képarány 3:2, a felvételi képmező mintegy 100%-át mutatja
Képkereső:színes LCD (kb. 200.000 képpont) ±4 dioptria korrekcióval
Mikrofon:Sztereó
Hangszóró:Monó
Felvétel tárolásának eszközei:Belső memória (kb. 87 MB), külső memória: SD/SDHC/SDXC memória kártyákkal
Felvétel fájl formátumai:Állókép: RAW / JPEG (Exif 2.3) / DPOF kompatibilis / MPO
mozgóképek (hanggal) AVCHD Dolby® Digital (2 csat.) hanggal / MP4 AAC (2 csat.) hanggal
Környezeti hőmérséklet és páratartalom:0° és 40 °C (32° és 104°F) között / 10 és 80% között
CsatlakozásDigitális: USB 2.0 (nagy sebességű), 18 484/-488 típusoknál: PC-ről nem lehet adatokat továbbítani a kamerába az USB kábellel. Analóg videó/audió: 18 484/-487/-488/-491 típusoknál:
NTSC/PAL (menüben választható), 18 485/-486/-489/-490 típusoknál: NTSC, Audió csatlakozás (monó)
Terminál csatlakozások:HDMI: HDMI mikrokábel (type D) AV kimenet/Digitális: 8 érintkezős jack csatlakozó
WiFi:IEEE 802.11b/g/n szabványnak megfelelő (sztenderd vezeték nélküli LAN protokoll), Frekvencia tartomány: 2412 - 2462 MHz (1 – 11csat.), titkosítás: Wi-Fi kompatibilis WPA™ / WPA2™
elérési infrastruktúra
NFC:ISO / IEC 18092 NFC-F szabványnak megfelelő (passzív üzemmód)
Méretek (szélesség x magasság x mélység, behúzott objektívvel):Kb. 103 x 63 x 28 mm
Súly (memória kártyával és akkumulátorral, illetve azok nélkül):Kb. 195 g (6,9 oz) 173 g (6,1oz)
Akkumulátor (lítium-ion):BP-DC14 E/U
Feszültség, kapacitás:3,7V / 950 mAh
Akkumulátor töltő:ACA-DC11-A/B/C/E/U/K
Bemenet:110 – 240V AC, 50/60Hz, 0,2A
Kimenet:5V DC, 800 mA

Kiegészítők