A LEICA T AZ IF DESIGN AWARD 2015 ARANY FOKOZATÚ (GOLD AWARD) DÍJAZOTTJA

A Leica két termékével nyert díjat az idei iF DESIGN AWARD díjátadó ünnepségén. A termék díjcsoportban, az audió és videó kategóriában iF arany fokozatú díjazottja lett a Leica T fényképezőgép, és ugyanebben a kategóriában a Leica M Edition 60 további formatervezési díjat kapott. A két díjnyertes Leica kamera tervezése az AUDI Design részleg együttműködésével valósult meg.
Az iF DESIGN AWARD díjakat öt díjcsoportban osztották ki: termék, csomagolás, kommunikáció, belső építészet és professzionális koncepció. Valamennyi díjcsoport különféle kategóriájában egy-egy iF arany fokozatú (Gold Award) díjat adományoznak. A legjobb 75 pályázónak odaítélt díjakat a nemzetközi formatervezői közösség, a média, valamint az üzleti- és politikai élet köreiből érkezett 2000 vendég előtt adták át Münchenben 2015. február 27-én. A világszerte elismert iF minőségi díjat először 1953-ban adományozták a formatervezés kiemelkedő vívmányainak és kivételes teljesítményeinek elismerésére. A verseny pályázói széles körből jelentkeznek, például a járműipartól egészen a formatervező ügynökségekig.


A Leica T a világos vonalvezetéssel, sima felületekkel és minimalista formai elemekkel megvalósított, hibátlan formai koncepcióval aratott nagy tetszést a zsűrinél. Kiváló jellemzői közé tartozik a Leica üzemében, egy alumínium tömbből, innovatív, precíziós berendezésekkel készített kompakt és robusztus gépváz. A legjobb minőségű anyagok és kiváló feldolgozásuk egészen egyedi a fényképezőgép-gyártás történetében; mindez tökéletes formát, érzést és szilárdságot biztosít a Leica T számára. A különleges forma, csak a legszükségesebb funkciókra történő összpontosítás, a Leica T kamera és tartozékai, valamint a nagy teljesítményű objektívek kombinációja mindenki számára mindazt biztosítja, ami a legjobb képminőséget felmutató, letisztult és kreatív fotózáshoz szükséges.
További információ a Leica T fényképezőgépről: itt

 

LEICA-T-SYSTEM-PRODUCT-TEASER_teaser-480x320T-SYSTEM-USP-TOUCHSCREEN_teaser-480x320

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 A Leica M Edition 60 egy különleges, a Leica M távmérős rendszer 60. évfordulóját ünneplő szett, amely a Leica M-P (Type 240) digitális fényképezőgépből és a zsűrit a jellemzői és a tökéletes kivitele miatt lenyűgöző, nagy fényerejű Leica Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH. objektívből áll. A Leica M Edition 60 az első digitális fényképezőgép, amelynél elhagyták a kijelző monitort és – radikális változtatásként – ¬a funkciók kizárólag a fotózáshoz legszükségesebb dolgokra összpontosítanak: a zársebességre, a fényrekeszre, az élességre és az ISO érzékenységre. A Leica M Edition 60 használata ugyanazt a figyelmet és gondosságot igényli, mintha egy analóg géppel dolgoznánk. Csak a képérzékelő és az elektronikai rendszer tükrözi a kamera gyártás jelenkori, modern technológiáját. A Leica M Edition 60 különösen nagyszerű jellemzője a kivitelezés egyedien magas színvonala. A kamera és az objektív valamennyi látható fém része – nagyon nehezen megmunkálható – rozsdamentes acélból készül, amely egyaránt rugalmas és tartós, ezért igen hosszú időre garantálja a minőség megőrzését, és kifinomult karaktert kölcsönöz selymes fényével.
További információ a Leica M Edition 60 szettről: itt

IF-DESIGN-AWARD-M-EDITION-60-LANDSCAPE_teaser-480x320

Technikai adatok

Kiegészítők